Bikiniproof met intervaltraining

Micheline Bernardini

Sierlijk poseerde Micheline Bernardini in 1946 aan de rand van het Parijse Molitor zwembad. De ogen van het publiek waren op deze 18-jarige naaktdanseres gericht, die normaal gesproken werkte in een groot casino in Parijs. Voor de gelegenheid was Micheline eens niet nakend bloot, maar was ze uitgedost met een fraaie bikini, kersvers ontworpen door Louis Réard. Hoewel het accepteren van de bikini niet voor iedereen gelijk makkelijk was, had mademoiselle Bernardini er in een klap een hoop fans bij. Ze ontving in korte tijd 50.000 brieven van fans, voornamelijk mannen.

De bikini was geboren, maar bracht wel een probleem met zich mee. Hoe je lijf zo in figuur weten te krijgen dat je de bikini niet alleen aan kunt maar dat ie / ze ook nog eens goed staat? De jacht op een bikiniproof lichaam was geboren.

Bikiniproof met intervaltraining

Bikiniproof

Als je de term bikiniproof googlet dan word je gelijk om de oren geslagen met dieettips. Druk je op afbeeldingen dan knallen de strandlijven bikiniënd van het scherm. Naast alle diëten en modellenlichamen dringen zich ook allerlei fitnesstips op. De ene oefening laat vet als sneeuw voor de zon smelten, terwijl een coach je verderop verzekert, dat hij je in 6, oh nee toch 5, hoho in 3 weken klaar stoomt voor die bikini.

Intervaltraining

Wie nou te geloven? Gelukkig hebben we de British Journal of Sports Medicine! Kortgeleden verscheen er daarin een overzichtsartikel van een groep Brazilianen over training en afvallen. En als er iemand wat weet van bikini’s, dan zijn zij het wel. Voor het artikel werd bekeken of de vorm van inspanning bij trainen uitmaakte voor het aantal kilo’s dat eraf vloog. De Brazilianen vonden dat intervalttrainining op hoge intensiteit de beste manier was om vet te laten verbranden. Zeker als werd vergeleken met het leveren van constante inspanning zonder intervallen, waarbij 29% minder vetmassa werd verbrand.

Dus wil je tijdens de nazomer nog even in je bikini, of uiteraard zwembroek, over het strand flaneren en wens je daarbij een slanke taille?: pak dan snel de intervaltraining op. Natuurlijk weten we niet hoe lang de strandnorm slank en dennerig blijft en lopen we over 10 jaar wel tegen een ideaal beeld als de Rubensvrouw of -man op. In dat geval lijkt het advies simpel: de MacSalad omruilen voor een BigMac en vooral de Diet uit de Coke halen. Dan komt het helemaal goed met die strandlook. Maar als de wespentaille zijn grip de komende zomers nog wat verstevigt dan is een rustig rondje rennen om het Oosterpark níet meer genoeg. Dat wordt dus gutsend van het zweet half duizelig thuiskomen om je speklaag terug te dringen. Vet man, die intervalletjes.

Deel deze pagina