Gewoon lopen en geen pijn

Interview met Walter de Leeuw

„Door een typisch zaalvoetbalongeluk scheurde ik in 2007 mijn kruisband”, zegt Walter de Leeuw (41). „Na een operatie moest ik intensief revalideren. Een jaar later bleek ik een scheurtje in mijn meniscus te hebben en kraakbeenslijtage. Eigenlijk ben ik nooit goed hersteld”, vertelt De Leeuw.

Kraakbeenslijtage door zaalvoetbalongelukWalter de Leeuw scheurde zijn kruisband tijdens een potje zaalvoetbal.

„Ik was op het laatst ook helemaal klaar met die revalidatieoefeningen. Vijf jaar lang liep ik mank met een trekkend been. Ik was nog een dertiger! Ik besloot op zoek te gaan naar alternatieven om iets aan de situatie te verbeteren. Zo kwam ik bij dokter Moen uit. In augustus en september 2014 heb ik twee plasmaprikken (ACP-injecties; plaatjesrijk plasma) gehad. En geleidelijk kreeg ik minder last en kon ik makkelijker bewegen. Als sport ben ik gaan fitnessen en ik ga regelmatig wielrennen. Ik ben nu weer fit, heb mijn knie sterker gemaakt en ben pijnvrij. Ik zag mezelf eens in een winkelraam voorbij wandelen en weet nog dat ik dacht: ’Hé, volgens mij trek ik helemaal niet meer met mijn been!’”

Geen last

„Mijn normale looppatroon was weer hersteld. Dat is nu tweeënhalf jaar geleden en ik heb nog steeds geen last. Ik heb dokter Moen laatst een mail gestuurd om ’m dat te laten weten!”

Deel deze pagina