Interview met Walter de Leeuw

„Door een typisch zaalvoetbalongeluk scheurde ik in 2007 mijn kruisband”, zegt Walter de Leeuw (41). „Na een operatie moest ik intensief revalideren. Een jaar later bleek ik een scheurtje in mijn meniscus te hebben en kraakbeenslijtage. Eigenlijk ben ik nooit goed hersteld”, vertelt De Leeuw.

Kraakbeenslijtage door zaalvoetbalongelukWalter de Leeuw scheurde zijn kruisband tijdens een potje zaalvoetbal.

„Ik was op het laatst ook helemaal klaar met die revalidatieoefeningen. Vijf jaar lang liep ik mank met een trekkend been. Ik was nog een dertiger! Ik besloot op zoek te gaan naar alternatieven om iets aan de situatie te verbeteren. Zo kwam ik bij dokter Moen uit. In augustus en september 2014 heb ik twee plasmaprikken (ACP-injecties; plaatjesrijk plasma) gehad. En geleidelijk kreeg ik minder last en kon ik makkelijker bewegen. Als sport ben ik gaan fitnessen en ik ga regelmatig wielrennen. Ik ben nu weer fit, heb mijn knie sterker gemaakt en ben pijnvrij. Ik zag mezelf eens in een winkelraam voorbij wandelen en weet nog dat ik dacht: ’Hé, volgens mij trek ik helemaal niet meer met mijn been!’”

Geen last

„Mijn normale looppatroon was weer hersteld. Dat is nu tweeënhalf jaar geleden en ik heb nog steeds geen last. Ik heb dokter Moen laatst een mail gestuurd om ’m dat te laten weten!”

Over dr. Maarten Moen

Over de auteur

Dr. Maarten Moen is als sportarts werkzaam in de medische staf van NOC*NSF, de Olympische en Paralympische organisatie en bij Bergman Clinics. Hij richt zich voornamelijk op de behandeling van sport- en overbelastingsklachten bij topsporters en breedtesporters.

Gezien zijn werk bij NOC*NSF, waar hij de titel topsportarts mag voeren, samen met een selecte groep artsen in Nederland, kan hij als een van de eersten nieuwe ontwikkelingen uit de topsport toepassen bij deze sport- en overbelastingsklachten. Op deze manier kan ook u met uw klacht hier optimaal van profiteren.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Ik ben geen (top)sporter, kan ik bij de sportarts terecht?

Ja, u kunt bij de sportarts terecht, ook als u geen (top)sporter bent. De expertise van de sportarts richt zich op sportgeneeskunde en blessures, maar hij behandelt ook andere bewegingsgerelateerde klachten bij mensen van alle niveaus.

  • …mensen met pijn aan de zijkant van de heup vaak zwaarder zijn?

    Mensen met pijn aan de zijkant van de heup zijn vaak zwaarder, hebben toegenomen heupomtrek en hebben minder kracht in de heupstabiliserende spieren.

  • …oefentherapie vrijwel zeker onderdeel van de behandeling van peesklachten is?

    Als er sprake is van langer durende peesklachten, zult u vaak het advies krijgen om als onderdeel van de behandeling oefentherapie te starten.

  • …stamceltherapie voor peesklachten een steeds belangrijkere rol krijgt?

    In verschillende landen krijgt stamceltherapie (cellen uit vetweefsel of het beenmerg) voor peesklachten een steeds belangrijkere rol.

  • …rustig bewegen pijnstillend kan werken bij knieartrose?

    Bij knieartrose is pijn de voornaamste klacht. Flinke inspanning leidt vaak tot meer pijn. Echter is rustig bewegen met de knie júist pijnstillend.

Ons collectief is werkzaam bij Bergman ClinicsOns collectief is werkzaam bij NOC*NSF

Over het collectief

Wij zijn een collectief van sport- en bewegingsartsen met expertise in het behandelen van sport- en overbelastingsklachten. Onze focus ligt op niet-operatieve behandelingen en het adviseren over belasting en herstel, zowel bij sporters als bij mensen met klachten bij bewegen.

Door onze ervaring in de topsport en samenwerking met andere specialisten werken we volgens de nieuwste inzichten. Ons doel is om klachten goed in kaart te brengen en een passende behandeling of advies te bieden.

Meer over het collectief