Nieuw peesperspectief realiteit of tovenarij?

King John II

Al wachtend op een beschikbare chauffeur, praatten de mensen voor me met de manager van de taxistandplaats. Ik dacht dat ik redelijk Engels sprak, maar al snel bleek dat ik daar in Glasgow niet genoeg aan zou hebben. Mijn voorgangster in de rij lachte hartelijk om de manager, die een levendig verhaal aan het afsteken was in het niet-te-verstane platschots, en ik glimlachte maar beleefd mee.

Eenmaal in de taxi moest ik alle zeilen bijzetten om de taal van de bestuurder te ontcijferen. Gelukkig hadden we even, het verkeer stond muurvast omdat voetbalclub Celtic een thuiswedstrijd speelde. Onderweg naar de Universiteit van Glasgow vertelde de chauffeur op zangerige toon dat de universiteit in 1451 was opgericht op aandringen van King John II, omdat hij jaloers was op Cambridge en Oxford. Toen we vlakbij de universiteit kwamen, begreep ik dat het Kelvingrove Park rond de universiteit stukken recenter was aangelegd. De chauffeur moest zo kostelijk lachen om zijn eigen verhaal hierover, dat de auto ervan schudde. Het verhaal ging dat architect Simpson in 1888 de Kelvingrove Art Gallery in het park had ontworpen en hierna wat stapjes terug deed. Toen hij bij oplevering zag dat de Art Gallery verkeerd om was gebouwd, beklom hij een van de torens en stortte zich van pure ellende naar beneden.

De taxi stopte en ik was in ieder geval op de plek van bestemming.

Nieuw peesperspectief realiteit of tovenarij?

Rustig met de Belhaven Best

Eenmaal aangekomen sprak ik samen met een collega verschillende mensen van het Institute of Infection, Immunity and Inflammation, een onderdeel van de Universiteit. Interessante kost op zoek naar nieuwe behandelvormen voor pees- en gewrichtsklachten. De taxichauffeur had me, gezien het volle programma, al gewaarschuwd in de avond dan vooral voorzichtig te zijn met de verschillende whiskey’s, Tennets Lager en Belhaven Best. Een goede tip. De gastheren boden deze inderdaad maar wat graag aan.

Harry Potter-decor

Na hele ritsen PowerPoint presentaties was duidelijk dat er de komende jaren voor pees- en gewrichtsklachten waarschijnlijk interessante nieuwe medicamenteuze behandelopties aan zitten te komen. Maar ook dat die nu nog niet beschikbaar zijn. In de druipende regen verlieten we het prachtige universiteitsterrein dat in Harry Potter-films niet misstaan zou hebben. Geïnspireerd door misschien wel een vleugje magie keerden we terug naar het vliegveld. Dankbaar voor de afgunst van een koning uit de 15e eeuw.

Nieuw peesperspectief realiteit of tovenarij?

Nieuw peesperspectief realiteit of tovenarij?

Deel deze pagina