’Operatie zo lang mogelijk uitstellen’

Interview met Ursula Rasch

„Mijn knie is slecht sinds ik op mijn vijftiende aan mijn meniscus ben geopereerd”, zegt Ursula Rasch (59) uit Huizen. „Altijd gedoe, vocht erin en ik heb jaren met een brace gelopen. Met het ouder worden werd de slijtage zo erg, dat ik er echt iets aan wilde doen.”

Operatie zo lang mogelijk uitstellen

Injecties

Tijdens een kijkoperatie is de knie ’schoongemaakt’. „Ze vonden nog hechtingen van veertig jaar geleden. Na anderhalf jaar kreeg ik opnieuw last. Ik overwoog al bijna een knieoperatie, toen ik bij dokter Moen terechtkwam. Drie injecties met eigen bloed (plaatjesrijk plasma red.) kreeg ik, de laatste in februari 2016.”

Wandelen

„Langzaam voelde ik dat het echt beter ging. Het werd een positieve vicieuze cirkel: weer naar gymnastiek, meer wandelen en ik viel af. Die knie voelt nu zoveel beter en sterker. Een jaar lang geen last, geweldig!”, zegt ze opgetogen.

„In de verte voel ik nu weer iets, dus ik heb gister opnieuw een injectie gekregen. Dus vandaag doe ik het even wat rustiger aan. Met een protheseoperatie ben je er langer uit en weet je niet wat het resultaat is. Dus die ingreep stel ik graag zo lang mogelijk uit.”

Deel deze pagina