Wist u dat?

Eetpatroon tijdens lockdown in Nederland niet veranderd, behalve…

Veel meer thuis en minder afleiding had best wel een recept kunnen zijn voor meer en anders eten. De onderzoekers van de universiteit van Wageningen moeten dit ook gedacht hebben. Ze ondervroegen ruim 1000 mensen óf en hóe hun eet- en drinkpatroon gewijzigd was na de intelligente lockdown van 15 maart 2020.

Bij de meeste mensen (83%) was dit niet het geval. Toch waren er groepen die wél veranderde patronen lieten zien. Mensen met adipositas en een hoger opleidingsniveau zeiden vaker (extra) ongezond te zijn gaan eten zoals meer chips / snacks en non-alcoholische én alcoholische dranken. Hoe het met adipeuze hoog opgeleiden verliep vermeldt het rapport niet.

De onderzoekers concluderen dat het kopen van voedsel en drank weinig aan verandering onderhevig is. Maar ook dat bepaalde groepen als de hoger opgeleiden en de stevigere mensen moeten oppassen met extra ongezond eten, zeker als de COVID-19 pandemie zich ook nog wel in 2021 zal roeren.

Eetpatroon tijdens lockdown in Nederland niet veranderd, behalve…

Meer informatie

Klik op de onderstaande link voor het onderzoek naar de eetgewoontes van de Nederlandse bevolking tijdens de COVID-19 lockdown.

Wetenschappelijk onderzoek

Deel deze pagina