Het werk van dr. Moen bij NOC*NSF

Sinds een aantal jaar werkt dr. Moen in de medische staf van NOC*NSF en zit vanuit die functie ook in het High Performance Team van Maurits Hendriks, technisch directeur en chef-de-Mission voor de Olympische Spelen.

High performance partner

Verbeteren van de Topsportmedische zorg

Hij is aangesteld voor het verbeteren van de Topsportmedische zorg in Nederland en het volgen, en waar mogelijk toepassen, van de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. In de medische staf zit hij samen met Cees-Rein van den Hoogenband (chef-arts voor de Olympische ploeg), Merel Mooren, bewegingswetenschapper en oud-topsportster en Aafje Boerma. Samen met ongeveer 25 andere artsen behoort dr Moen tot een van de topsportartsen van Nederland.

Vanuit die rol is hij teamarts van het Olympische boksteam, en het Paralympische zwem- en baanwielrenteam. Ook werkt hij nauw samen met de bondsarts van tennis in de begeleiding van de Nederlandse toptennissers. In het verleden was hij teamarts van de dames Volleybalploeg en de Nederlandse squashers. Ook is hij als arts vele malen mee geweest met verschillende nationale teams van de KNVB.

Het werk van dr. Moen bij NOC*NSF

Betrokken bij verschillende evenementen

De laatste jaren was hij als teamarts of chef-arts ook aanwezig bij verschillende evenementen georganiseerd vanuit zijn rol bij NOC*NSF. Zo was hij betrokken bij de het European Youth Olympic Festival (Belgrado 2007), de Olympische Spelen van Beijing 2008, de Koninkrijksspelen (Aruba 2009), de Jeugd Olympische Spelen van Singapore in 2010, het European Youth Olympic Festival 2011 (Trabzon), de Paralympische Spelen van Londen (2012), het European Youth Olympic Festival 2013 (Utrecht), de Youth Olympic Games in Nanjing (2014), de Paralympische Winterspelen (Sochi 2014) en de European Games (Baku 2015). Deze zomer zal hij als chef-arts aanwezig zijn voor Paralympic Team NL in Rio de Janeiro, Brazilië.

Op 16-02-2016 heeft dr. Moen een interview gegeven over zijn werk bij NOC*NSF. Klik hier om het interview te lezen.

Deel deze pagina