Injecties bij pijn aan de zijkant van de heup

Corticosteroïden

Enkele studies onderzochten wat het effect is van een injectie met corticosteroïden op pijn aan de zijkant van de heup. Het idee van corticosteroïden is om irritatie / ontsteking te remmen. Zeker bij een echte slijmbeursontsteking, die af en toe bij pijn aan de zijkant van de heup voorkomt, is deze injectie een serieuze overweging. Speelt een slijmbeursontsteking geen rol, dan wordt de corticosteroïden injectie minder snel geadviseerd.

Bij verschillende soorten peesklachten in het lichaam is gebleken dat een injectie met corticosteroïden de peeskwaliteit niet verbetert en soms zelf verslechtert. Een reden om toch een injectie met corticosteroïden te geven is om daarna oefentherapie beter mogelijk te maken, als dit onvoldoende lukt. Het verloop van klachten na een dergelijke injectie is hieronder uitgebeeld (Brinks et al. Ann Fam Med 2011).

Corticosteroïden injecties bij pijn aan de zijkant van de heup

Plaatjes-rijk plasma (PRP / ACP) injecties

Een injectie met eigen bloed kan worden toegepast als oefentherapie en shockwave therapie onvoldoende effect hebben gehad. Ondanks het feit dat er slechts enkele studies naar het effect van bloedinjecties bij pijn aan de zijkant van de heup zijn verricht, is deze therapie het overwegen waard. Een recente studie liet zien dat er in vergelijking met een injectie met corticosteroïden, na langer dan 3 maanden meer verbetering wordt bemerkt door mensen behandeld met een bloedinjectie (Fitzpatrick et al. Am J Sports Med 2019).

Het idee van een bloedinjectie bij pijn aan de zijkant van de heup is dat deze injectie irritatie remt d.m.v. de groeifactoren die al in het eigen bloed aanwezig zijn. Te adviseren is een injectie met eigen bloed te combineren met oefentherapie, ook al is dit eerder al ingezet.

Verbetering 3 maanden na injectie eigen bloed en corticosteroïden bij pijn aan de zijkant van de heup

Ontdek diverse behandelingen voor pijn aan de zijkant van de heup

Selecteer onderstaand een behandeling en ontdek alles over een specifieke behandeling voor pijn aan de zijkant van de heup.

Deel deze pagina