Hoe herkent de specialist klachten van een tenniselleboog?

Lichamelijk onderzoek

Normaal gesproken doet het verhaal van iemand met elleboogklachten al denken aan een tenniselleboog. Er zijn echter wel meer redenen, buiten een tenniselleboog om, die klachten van de elleboog kunnen geven. Naast het verhaal van iemand is daarom lichamelijk onderzoek en geregeld ook aanvullend onderzoek nodig om tot een definitieve diagnose te komen.

Als het beeld na het verhaal van iemand met elleboogklachten heel duidelijk wijst op een tenniselleboog en het lichamelijk onderzoek dit bevestigd is aanvullend onderzoek niet perse nodig. Toch is het verstandig, als iemand al lang last heeft, om onderliggende redenen van elleboogklachten en een tenniselleboog in het bijzonder uit te sluiten.

Aanvullend onderzoek

Röntgenfoto

Dit kan worden gedaan met een röntgenfoto, waarbij o.a. gelet wordt op losse stukjes in de elleboog en op slijtage van het gewricht. Geeft deze röntgenfoto niet genoeg duidelijkheid dan is het te overwegen een MRI scan te maken.

MRI

Op de MRI scan is de peesaanhechting, passend bij een tenniselleboog, mooi in beeld te brengen. Ook kan er gedetailleerd gekeken worden of kraakbeenbeschadiging een rol speelt bij de klachten.

Deel deze pagina