Pijnstilling bij artrose van de knie

Paracetamol

Vaak wordt bij artrose van de knie gestart met paracetamol, omdat mensen dit vaak zelf in huis hebben. Het effect van paracetamol op klachten van artrose van de knie zijn echter maar beperkt. Voor betere demping van pijnklachten is een ontstekingsremmer aan te bevelen.

Diclofenac

De meest effectieve lijkt Diclofenac (Machado et al. BMJ 2015). Toch moet er opgepast worden met het gebruik van Diclofenac, helemaal als er bloedverdunners worden gebruikt of als de bloeddruk te hoog is. Er kunnen namelijk o.a. maag- en darmklachten ontstaan door het gebruik van ontstekingsremmer. Start daarom niet zelf met deze medicatie (zeker niet als de pillen voor een lange duur worden ingenomen).

Voltarencrème

Een alternatief voor een ontstekingsremmer in tabletvorm zou een crème kunnen zijn met ontstekingsremmers. Deze is bij een drogist zelf aan te schaffen in de vorm van bijvoorbeeld Voltarencrème. Deze is echter niet zo sterk werkzaam. Een arts zou een recept uit kunnen schrijven voor een sterke vorm van ontstekingsremming in een crème.

De kans op bijwerkingen van een ontstekingsremmer in crème vorm is veel kleiner dan wanneer deze als tablet wordt ingenomen en heeft hetzelfde effect (Klinge et al. Phys Sportsmed 2013). De huid zou rood kunnen worden. Dat is dan te zien en kan even gestopt worden met het toepassen ervan.

Ontdek diverse behandelingen voor artrose van de knie

Selecteer onderstaand een behandeling en ontdek alles over een specifieke behandeling voor artrose van de knie.

Deel deze pagina